GODINA I POL!

Iznad svih očekivanja: Najbolje od najboljeg iz 2023.

event 20.01.2024.

Teško je izdvojiti najbolje fotke u tisućama onih koje sam okinuo prošle godine, ali dao sam si truda.

Na svakoj godini otkad fotografiram sam zahvalan, ali ljudi moji… kakva je bila 2023.! Nije floskula ako je nazovem “za pamćenje” ili dodijelim neke superlative. Uostalom, brojke govore sve, a jedna se nameće – 54.

Toliko sam vjenčanja odradio. Ne, na toliko vjenčanja sam uživao radeći ono što volim. I na svakom sam dao najbolje od sebe. Možda to ne biste primijetili čitajući moj blog, gdje sam ih objavio osam, ali kažem vam sad – 54 vjenčanja. Isporučio sam više od 70.000 obrađenih fotografija. Da, dobro ste pročitali, s-e-d-a-m-d-e-s-e-t t-i-s-u-ć-a. Pregled koji ovdje možete vidjeti sigurno nije najbolji jer mi je trebalo više od 2 tjedna da pregledam sve galerije i odaberem njih stotinjak, doslovno mi ni 20 ovakvih objava ne bi bilo dovoljno.

Vedran Tolić Best Of - Najbolje fotografije vjenčanja u 2023.

U “moru” svih tih sjajnih trenutaka i fotografija nije bilo lako izdvojiti sve ono što je nekako “isplivalo” na vrh. Ali, bile su to slatke brige, uživao sam prisjećajući se svega što sam odradio i ponovno sam gledao sve detalje pa pronalazio prostor kako se dodatno poboljšati pa da u 2025. gledate još bolju galeriju s najboljim fotkama iz prijašnje godine!

Često sam u Zagrebu pa mi je svako vjenčanje izvan njega jedno posebno iskustvo, a tako je bilo na Krku, gdje sam u bračne vode ispratio Magdalenu i Andreja. Pamtit ću kako je kumi pukla haljina, ali sva sreća da su bili tu stariji i iskusniji, tako da su igla i konac riješili situaciju.

Nisam stao s Jadranom na Krku, ubrzo je stigla prilika otići do Splita i fotkati vjenčanje Iskre i Borisa. Bilo je opušteno, zabavno… i s jednom nezgodom koju ne mogu zaboraviti. Za vrijeme sessiona u masliniku sam jednom nogom propao u zemlju kod silaska s ograde. Nisam vidio rupu. Ali, ostao sam živ i isporučio nezaboravne fotke.

Lea & Denis - Vila Bilogora

Nije more, ali Slatina i priroda koja me oduševila dok samo fotkao Leu i Denisa ne smije se ne spomenuti. Uostalom, obradio sam 1742 fotografije. A i kako zaboraviti spektakularan vatromet?

Zagreb sam obišao uzduž i poprijeko tijekom vjenčanja, ali uvijek se dogodi nešto vrijedno pamćenja, u pozitivnom smislu. Party vjenčanje Martine i Luke uz burek i jogurt svakako spadaju se ne mogu zaboraviti. Kao ni dnevno vjenčanje Doris i Filipa. Vani je to popularno i uobičajeno, ali ovdje još uvijek nije. Palac gore!

Vjenčanje Ane Marije i Ivana u zagrebačkom Riverside Gardenu bilo je nešto što i fotografije teško mogu dočarati, zato sam ih morao ponovno izdvojiti. Maja i Franko su odlučili napraviti svadbu u šumi, a kako se Maja bavi organizacijom vjenčanja, sve je bilo perfektno. Što se ne može reći za vrijeme koje je vladalo uoči, tijekom i nakon vjenčanja Paole i Berislava. Zato ga pamtim. Kao i tuluma u sali.

Vedran Tolić Best Of - Najbolje fotografije vjenčanja u 2023.

Mogao bih ovako cijeli dan jer sam samo opisao ona koja sam objavio, ali negdje moram stati i pustiti vas da još jednom pogledate ono što smatram najboljim iz prošle godine.

Fotografiranje vjenčanja nešto je predivno. Uživajte u galeriji u nastavku!

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Hoćete da vam fotkam vjenčanje? Slobodno se javite za suradnju. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.