Ponosan!

Još jedna rasprodana radionica fotografiranja vjenčanja

event 24.01.2024.

Znanje je tu da se dijeli! I dijelilo se cijeli dan. Hvala svim polaznicima na ukazanom povjerenju.

Iza mene je još jedna uspješna radionica za fotografiranje vjenčanja. Iskreno, nisam očekivao da će biti rasprodana i ovu godinu. Gotovo 80 kolegica i kolega je prošlo kroz četiri dosadašnje, a ta brojka zvuči baš moćno. I na nju sam jako ponosan. Ovdje možete vidjeti kako je bilo na prošloj.

Sve je bilo na ranchu Kurilovec, kao i prošlu godinu. Startali smo u jutarnjim satima, a završili nešto iza 20:00 sati. S tim da sam za ovu godinu uveo novost, tako da je stručnjakinja za marketing Gabriela Filipović održala predavanje. Ne rade najbolji fotografi nego najsposobniji, često volim reći, tako da mislim da je ovaj dio za marketing od velike važnosti. Dio vezan za marketing radim sam za sebe, ali kada profesionalka poput Gabriele održi predavanje, to je ipak na daleko većem nivou od mog znanja.

Fotografiranje vjenčanja nije lagan posao, ali nije zasigurno ni najteži na svijetu. Zato mi je od početka želja uvijek bila da prezentiram kako radim i da svi polaznici dobiju detaljan uvid u apsolutno sve, od velike su važnosti pitanja polaznika, a njih ne nedostaje.

Veliko hvala mojoj mami Marici koja je noć prije krenula s pripremom bureka, a to jutro i završetkom. Kažu neki s radionice da se isplatilo doći zbog bureka! Bravo mama!

Za ovu sam godinu i uveo novost da jedan srednjoškolac bude besplatno na radionici. Što se dogodilo? To je mjesto pripalo osnovnoškolcu! Teo Petr je čudo od djeteta, s koliko je samo volje i želje pratio sve, svaka čast. U budućnosti će rasturati ako nastavi ovako.

Vrijeme nas nije baš najbolje poslužilo obzirom da je kiša padala, ali mislim da sam s mladencima u popodnevnim satima uspio dobiti ono što sam želio. A to je da svi polaznici vide kako je najbolje da mladenci poziraju, koje je poze najbolje koristiti i slično. Uz to smo sve prošli i dio vezan za rasvjetu, kako koristiti dodatnu rasvjetu i koje su prednosti i nedostatci toga. Mateja i Leon su sve super odradili i hvala im na dolasku.

Velika vrijednost radionice je i povezivanje, a baš je bila vrhunska atmosfera tijekom cijele radionice. Za vrijeme ručka i pauza su se svi dobro družili, a ponavljam to je najveća prednost jer danas-sutra će nam možda baš trebati pomoć od kolegice i kolege koji je sjedio do nas.

Sretan sam što me svaku godinu podržava Prizma. Nema potrebe trošiti riječi na ovaj fotografski dućan. Ako ste fotograf i trebate neku pomoć, najčešće nema druge adrese od ove jer tamo i rade fotografi. Daniel je na štandu prezentirao raznu opremu koja je od koristi za fotografe vjenčanja i kao i uvijek je to sve vrhunski odradio.

Nije bilo lako pričati cijeli dan, ali vrijeme baš proleti. Doslovno sam u nekim trenucima poželio da ovo traje i vječno ako treba, ali tako je to kada radite ono što volite. Reakcije polaznika nakon radionice su bile odlične i baš sam guštao čitati komentare. To je nešto što me nahrani s ogromnim optimizmom, a kako sam na početku i rekao polaznicima – mislim da će ovo biti najbolja radionica do sada. Mislim da je tako i bilo.

Kada se samo sjetim prve radionice i ove četvrte, razlika je ogromna. U organizacijskom smislu mislim da sam podigao sve na dobar nivo, ima još prostora za napretkom, ali idem korak po korak. Što se tiče samog sadržaja na radionici, kroz sve ove godine se moj rad jako mijenjao, doslovno je razlika u odnosu na fotkanje vjenčanja otprije dvije godine sigurno za nekih 20-25 posto, tako da to nije uopće zanemarivo. Godine čine svoje, tako da uvijek gledam prilagoditi stvari maksimalno u vlastitu korist.

Najveća pobjeda radionice je što mi je već nekoliko kolega reklo da im je ona bila odlična odskočna daska i motivacija i upustili su se u avanturu da samo žive od fotografiranja. I danas žive. Ima li išta ljepše?

Veliko hvala svim sponzorima! Već sam spomenuo Prizmu. Fravero Prophoto je pripremio personalizirane poklone, Hell se pobrinuo da ne nedostaje njihovih pića, a Pic-Time se pobrinuo za dodatne pogodnosti ako koristite njihov servis (što apsolutno preporučujem). Tu je i Porilook koji je uz mene od početka, a jedna je polaznica osvojila i besplatnu web stranicu. Za nas fotografe je ovo od ogromnog značaja, tako da imati novu i modernu web stranicu sigurno predstavlja jedan ozbiljan korak naprijed.

Da ovo ne zaboravim, ako na Pic-Timeu iskoristite promo kod VEDRANTOLIC, za plaćeni paket ćete dobiti još jedan mjesec gratis.

Hvala svim polaznicima na dolasku. Nevjerojatno mi je to da dolaze ljudi iz cijele Hrvatske, ali kako sam u početku napisao, još mi je više nevjerojatno to koliki interes postoji. Vidimo se i nagodinu!

U nastavku pogledajte galeriju koju potpisuje moj kolega Bruno Fantulin.

Datum: 6.1.2024.
Lokacija: Zagreb / Ranch Kurilovec
Sponzori: Prizma foto, Hell, Porilook, Pic-Time, Fravero Prophoto

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Hoćete da vam fotkam vjenčanje? Slobodno se javite za suradnju. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.