Osvrt

Velik uspjeh! Još jedna rasprodana radionica fotografiranja vjenčanja

event 27.01.2023.

I treća radionica bila je rasprodana. Veliko hvala svima na ukazanom povjerenju!

Nakon dvije prošlogodišnje uspješne radionice fotografiranja vjenčanja, red je došao i na treću koja se ekspresno rasprodala. Oduševljen sam interesom i odazivom kolegica i kolega. Naime, do sada je ukupno bilo gotovo 60 polaznika iz doslovno cijele Hrvatske! impozantna je to brojka za naše tržište, a treba reći da su na radionicu dolazile i kolege iz Bosne i Hercegovine. Veliko hvala svima na ukazanom povjerenju.

Kako početi

Za treću sam radionicu htio sve dići na još jedan viši nivo, tako da sam si dao više truda s organizacijske strane. Kroz prve dvije radionice sam dobro vidio i neke nedostatke kada su tehnikalije u pitanju, od prostora do ostalih sitnica, tako da sam za ovu godinu odlučio da moramo ići prema premium segmentu. Zato sam i odabrao ranch Kurilovec i puno hvala Tomislavu s rancha, sve smo se jako brzo dogovorili. Lokacija je to koju općenito jako volim.

Polaznici radionice

Ideja radionice je vrlo jednostavna – želim polaznicima ponuditi sve što znam o fotografiranju vjenčanja. Od brendiranja, pokušaja dolaska do mladenaca, dogovaranja vjenčanja, sklapanja ugovora, ispunjavanja upitnika, a onda do samog dolaska na vjenčanja, pripreme, na što paziti, kako postaviti svjetlo, kako se ponašati, kako uloviti što bolje kadrove, kako obaviti session s mladencima.

Prvi dio – teorija

U prvom smo dijelu prošli te teorijske stvari dosta detaljno, a polaznici su i pitali sve stvari koje vas zanimaju. Meni je ustvari taj dio s pitanjima i najvažniji, jer je da ja kažem puno toga, ali uvijek volim kada polaznici postavljaju stvari koje njih direktno zanimaju. Znam da je nekima tada neugodno pitati pred svima, a to je prava šteta.

Nakon prvog dijela je Igor Pavlović iz Prizme prezentirao Godox rasvjetna tijela. To je brend kojem i ja vjerujem, uostalom imam puno njihove opreme, tako da mislim da je polaznicima bilo zanimljivo da se upoznaju s nekim novim proizvodima. Nakon toga je uslijedila pauza za ručak, a hvala cateringu Flamingo na vrhunskoj usluzi. Hrana je bila prefina i sve na vrhunskom nivou.

Mladenci su spremno pozirali

Drugi dio – fotkanje mladenaca

Onda je uslijedio po meni najvažniji dio radionice. Došli su mladenci Marija i Lovro, pa smo vani u ekstremno hladnim uvjetima obavili prvi dio sessiona. Htio sam polaznicima pokazati na što paziti, kako da mladenci poziraju. Sve to radio sam spontano, jer na nama fotografima je da se snađemo u situaciji u kojoj se i nađemo. Hvala kolegici Sanji što se sjetila da tada obavimo i grupnu fotku, to je ispalo odlično. 🙂 Mladenci su super pozirali, a nakon prvog dijela smo se prebacili u salu gdje sam prvo koristio samo ambijentalno svjetlo kod velikih staklenih vrata i tako simulirao situaciju kao da smo doma kod mladenaca. Onda je uslijedio i svečaniji dio – prvi ples!

Postavio sam rasvjetu kako je uvijek i koristim i objasnio polaznicima kako je koristim. Mislim da je to samo po sebi dosta razumljivo jer je logično, pa se i nadam da će većina sve to primijeniti u budućnosti.

Ideja mi je bila takva da nakon ovog dijela s mladencima te fotke sa sessiona i svega ostalog i obrađujem na licu mjesta. Tako da se aktivirao Lightroom i obradio sam stotinjak fotki, od kojih smo onda i napravili pripremu za book. Tako sam zaokružio cijelu priču.

Detalj sa sessiona

Ok, sve ovo zvuči kao neki referat u školi, ali samo sam htio objasniti što smo sve prolazili i kako je to sve skupa i izgledalo.

Hvala sponzorima

Veliko hvala tvrtki Hell što me podržava konstantno, tako da su i ovaj put pripremili puno pića. Tu je naravno i sveprisutna Prizma s poklonima za polaznike, a ovu sam godinu imao i jakog međunarodnog sponzora Pic-Time koji je isto tako dao svoj doprinos radionici. I šećer za kraj, smatram da je uvijek najvrjednija nagrada koju daje tvrtka Porilook, a to je besplatna web stranica za jednog od polaznika. Sve smo tamo pošteno obavili i dobili pobjednicu! Mladenka je imala prekrasan buket zahvaljujući Irmi iz Little Bi Wedding.

Kakva je bila atmosfera? Neka fotka sve kaže!

Iza ove radionice je puno uloženog vremena u organizaciju i brojne detalje, a ponosan sam na sve što sam i kako sam organizirao, jer su reakcije kroz anketu koju sam poslao poslije radionice fantastične!

U nastavku možete pogledati neke od fotografija s radionice, a hvala kolegi Bruni Fantulinu što je obilježio sve, a ubacio sam i one s mladencima koje sam ja fotografirao, osnovna je obrada, ali je korisno za vidjeti što smo sve radili.

Datum: 22.1.2023.
Lokacija: Zagreb / Ranch Kurilovec
Sponzori: Prizma foto, Hell, Porilook, Pic-Time
Buket: Little Bi Wedding

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Hoćete da vam fotkam vjenčanje? Slobodno se javite za suradnju. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.