Školica za mladence

Zahvalnice

event 07.08.2022.

Postoje razne zahvalnice. U neke se ona samo umetne, u neke se zalijepi, dok se u treće smjesti u urezani dio.

U današnje se vrijeme još uvijek puno mladenaca odluči za zahvalnice u obliku fotografije. Sve je ovo samo po sebi vrlo jednostavno, ali mladenci ne razmišljaju o nekoliko elemenata, pa ću to ukratko objasniti.

Postoje razne zahvalnice uz koje ide fotografije, u neke se ona samo umetne, u neke se zalijepi, dok se u treće smjesti u urezani dio. Što je najgore od svega navedenog? Definitivno kada fotografije treba lijepiti u zahvalnice. Posebno jer iz iskustva mogu reći da se većinu tih zahvalnica prvo treba otvoriti i tek se onda unutra vidi fotografija mladenaca.

Photo booth može poslužiti kao zahvalnica

Zašto ljepilo nije pametno rješenje? Prvenstveno zato jer je fotografija unutra fiksna, a u ovom slučaju je netko i ne može spremiti baš za uspomenu ako želi i staviti u ormarić jer zahvalnica mora biti otvorena da bi se vidjela fotografija. Međutim, ako se mladenci odluče na rješenje da se fotografija samo umetne ili stavi u urezani dio, onda je sve riješeno.

Vodoravna ili portretna fotografija?

Netko od vaših najmilijih može bez problema izvaditi vašu fotografiju i ponosno je staviti u ormarić, dok su jako velike šanse da ćete uništiti ovu koja je zalijepljena kada je idete skidati.

Dakle, preporuka je da mladenci kod finiširanja odaberu da se fotografija nikako ne lijepi, a ako se ne varam, kod osoba koje vam rade zahvalnice cijena je ista. Isto tako je važno da jasno fotografu kažete kakvu fotografiju želite u zahvalnici, a tu je najvažnije da on zna hoće li ona biti vodoravna ili portretna.

Ako ovo ne kažete, a fotograf vas nije pitao, može se dogoditi da je npr. vaš tekst lijevo lijepo ispisan, a desno imate fotografiju koja se po obliku ne uklapa.

Za kraj bih još samo dodao da je jako velik problem ako imate samo jednog fotografa koji mora lijepiti zahvalnice. Dok će svi jesti/plesati, on će morati izgubiti gotovo dva sata posla ako imate 150 zahvalnica (pišem iz iskustva, nažalost), a onda vam je jasno da postoji šansa da će se neki trenuci propustiti.

Toliko od mene, nadam se da će vam ovaj tekst pomoći kod priprema vjenčanja, jer je sve ustvari jako jednostavno i logično.

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Hoćete da vam fotkam vjenčanje? Slobodno se javite za suradnju. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.