MANJE JE VIŠE

Što ponijeti na session?

event 07.08.2022.

Komunikacija je najbitnija kako bi fotograf znao što mladenci imaju na umu, ali i kako bi on znao što imaju oni.

Jedna od većih pogrešaka koju mladenci znaju napraviti je da na session ponesu vrećicu-dvije s raznim stvarima. Nije problem ako mladenka ponese balerinke ili nešto slično, ako joj postane neudobno u cipelama na petu uvijek se lako može snaći.

Međutim, problem je kada se ponesu stvari koje nisu nužne za fotografiranje. Zašto je to problem? Prvenstveno zato jer neke od najboljih fotografija nastanu dok se spontano dogode, hoće li to biti šetnja mladenaca puna ljubavi ili neki statičan kadar, manje je važno.

Turopoljski grunt Dianežević poslužio je za session, a Jelena i Dominik bili su sjajni
Detalj vjenčanice

Fotograf nosi stvar, ne mladenci

No, zamislite da imate najbolju fotografiju na svijetu, a mladenci sa sobom nose vrećice, svatko po jednu. Dobra je to reklama za Konzum ili neki drugi dućan, ali je to element koji smeta u kadru.

Nije problem ako na session dođu kumovi ili prijatelji ili bilo tko drugi blizak mladencima. Dapače, to je odlična opcija jer onda oni mogu ponijeti te stvari i tako rasteretiti mladence. Na pisanje ovog teksta me potaknulo ustvari što jedan jako dugačak period nisam imao mladence koji bi nosili višak stvari sa sobom, a onda ih se odjednom zaredalo nekoliko. Tako da im hvala na inspiraciji. 🙂 Naravno da je uvijek dobro i u komunikaciji prije sessiona saznati planiraju li mladenci imati sa sobom još nešto stvari.

Ako su mladenci sami s fotografom, onda je jasno koja je opcija – fotograf će nositi stvari. Međutim, ne moram vam ni opisati koliko je to ustvari nepotrebno, jer osim što na leđima najčešće imam dobru težinu kroz rezervnu opremu, još dok se dodaju i (najčešće) vrećice, onda inspiracija naglo opadne.

Eva i Leon vjenčali su se prošle godine, ali pravi party i fotkanje odlučili su napraviti sad kad ih ništa ne sprečava da naprave sve po svom. Svadba se održala u Studio Katran prostoru za vjenčanja.
Kumovi su od velike pomoći

Manje je više

Moji drugi fotografi isto su često znali uskakati, ali većini njih se ubije volja i kreativno su limitirani jer imaju opterećenje. Sreća je što na vjenčanjima u Zagrebu uvijek i nađem neko rješenje, za puno ugostiteljskih objekata u centru grada sam fotografirao, pa tako i ostavimo stvari u nekom od njih.

Shvaćam da nošenje stvari na session zvuči banalno, ali ako želite olakšati fotografima, jednostavno nemojte nositi ništa sa sobom u vrećicama (osim balerinki, noge će biti zahvalne). Ako dovodite još nekoga, onda svakako zanemarite napisano.

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Hoćete da vam fotkam vjenčanje? Slobodno se javite za suradnju. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.