Školica za mladence

Podni dim i problemi

event 07.08.2022.

Osobe od kojih uzimate “dim mašine” trebaju sve jasno objasniti, reći što imaju na raspolaganju i pokazati primjere.

U novom dijelu školice za mladence odlučio sam se pozabaviti vječnim (ne)prijateljem fotografa, snimatelja i gostiju. Dim. U principu na svakom vjenčanju dim bude “podni” iz jednostavnog razloga što je on na podu. No, ovo je ujedno jedna zamka za mladence.

Pojedinci će vam nuditi podni dim, a on ustvari nema ništa zajednički s pravim podnim dimom sa suhim ledom, osim što je kao što sam već prethodno napisao – na podu. Taj dim će “lutati” dvoranom, jednostavno ćete zamagliti prostor. Za razliku od suhog leda i mašine koja producira takav dim koji se zadržava na podu i postiže odličan efekt. Najčešće se koristi prilikom prvog plesa.

Mladenci, provjerite što vam se nudi!

Postoje i druge tehnologije koje nude jednaku kvalitetu kao suhi led i praktičnije su. No, naveo sam suhi led kao najbolji primjer zato što se na većini vjenčanja na kojima budem on i koristi, a u toj varijanti nema problema.

Podni dim? Baš i ne

Svakako, osobe od kojih uzimate “dim mašine” trebaju sve jasno objasniti, reći što imaju na raspolaganju, navesti prednosti i nedostatke i pokazati primjere. Nisam neki stručnjak za dimove, ustvari znam samo općenito o njima, ali mislim da vam je iz upisa jasno o čemu se radi.

Ako vam netko nudi “gratis” ovaj običan dim koji se nazove podnim, možda bi bolje bilo da uzmete nešto drugo “gratis”, jer ćete vjenčanje doslovno imati u magli ako će se dim koristiti često. Ako dobivate podni dim sa suhim ledom, to je druga dimenzija.

Osobno nemam ništa protiv umjerenog korištenja dima, ali to ne bude često tako. Ako imate vjenčanje u manjem prostoru, koji nema dobru ventilaciju i sustav klimatizacije, tada se dim zadržava u zraku po nekoliko minuta, a fotografije će biti i dalje isprane.

Budite maksimalno umjereni

Na primjeru fotografija možete vidjeti razliku. Na ovoj gornjoj kristalno jasnoj i atraktivnoj je pravi podni dim, a na drugoj donjoj je običan dim koji nikako da izađe iz prostora, a samim time možete i zaboraviti da će fotografi i snimatelji uspjeti uloviti možda neke potencijalno važne trenutke narednih nekoliko minuta.

Puno bolji izbor podnog dima

U slučaju ove isprane fotografije je bio prvi ples mladenaca (koji inače nije bio klasičan, nego je tijekom zabave u jednom trenutku zasvirala njihova pjesma) i kako da ja njima kažem da sam uspio od prvog plesa snimiti dim. Neki bendovi koji imaju svoje “dimilice” također nemaju razumijevanja, umjesto da svi surađuju i pomažu jedni drugima.

Da ne ulazim još više u detalje. Prilikom organizacije vjenčanja, ako ćete uzimati običan dim, onda budite maksimalno umjereni s njim, ako vam ga netko nudi gratis i slično, radije uzmite nešto drugo u paketu, a ako idete prema pravom podnom dimu sa suhim ledom, to je onda prava priča.

Zamislite da imate dim za prvi ples, a nije od suhog leda, izgubili bi se u cijelom tom dimu, a sumnjam da to želite. Stoga gratis ponude kod nekih vjenčanja i slično doista i nisu tako bajne kako vam se čine na prvu.

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Hoćete da vam fotkam vjenčanje? Slobodno se javite za suradnju. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.